Forældreinformation

Overvejer du et efterskoleophold til dit barn/unge menneske?

'Et efterskoleophold er en af de største gaver'. Det hører vi fra ofte fra forældre, når de henter deres unge menneske den sidste dag - også kendt som 'Store Tudedag'.

Men med mere end 200 efterskoler i Danmark, kan det være svært at navigere mellem mulighederne.

Vi er en af Danmarks største efterskoler med plads til 352 elever. Fælles for os alle er, at vi er glade for idræt, og vi nyder at dele det med andre.

Denne idrætsglæde har vi fordelt ud på elleve forskellige idrætslinjer, hvor der næsten er noget for alle.

Text-image_1skoledag

Her på siden har vi samlet en masse information, som måske ikke lige altid er det mest interessante for eleven - men dog stadig vigtig information.

Vi står klar til at hjælpe med at besvare alle de spørgsmål, der måtte opstå under jeres søgen - både hvad angår efterskolelivet og os som efterskole.

amba
Værdier

Det du skal vide om værdierne

boglig_undervisning_orange
Boglig undervisning

Undervisning i 10. klasse

ikon_vejledning
Studievejledning

Vi hjælper dig på rette vej

efterskolebussen
Transport

Transport til og fra skolen

ikon_kost
Kost

En sund kost af god kvalitet

ikon_regler
Regler

Regler for opholdet hos os

ikon_under-luppen
Under luppen

Årsplaner, evalueringer etc.

ledige_pladser
Ledige pladser

Se vores ledige pladser

oekonomi1
Økonomi

Elevbetaling og statsstøtte

betingelser
Betingelser

Det med småt

antimobning
Antimobbestrategi

Arbejdet mod mobning

For os handler det ikke om, at du skal være hurtigst, stærkest eller bedst

“Det vigtige er, at du – og hver eneste af dine kammerater på skolen – får lysten til at strække dig lidt længere og gøre en forskel. Både for dig selv og for andre.”

Ligeværdighed og respekt

Fællesskabet fylder og forpligter

Ligeværdighed og respekt er to nøgleord for, hvordan vi ser eleverne, og hvordan vi ønsker, eleverne ser hinanden. Derfor dyrker vi fællesskabsfølelsen mere end elitepræstationerne. Vi dyrker hellere tilliden end kontrollen.

Vi har også demokrati på skolen, hvor vi forventer, eleverne siger frem. I elevhusene får de både styrket fællesskaberne på tværs og sociale kompetencer.

Resultatet plejer at blive både muntert, livligt og lærerigt. Noget der også holder liv i gejsten blandt os, der arbejder på skolen.

Tryk på den orange pil, hvis du har lyst til at høre vores forstander, Thomas Madsen, give en superkort introduktion til GIE.

1989

Skolen er grundlagt i

352

Vi har plads til

Thomas Madsen

Ofte stillede spørgsmål af forældre

Pladserne bliver hurtigt besat lige nu. Vi forsøger at holde oversigten opdateret. Det er helt almindeligt, at der er et vist frafald blandt de tilmeldte elever i løbet af skoleåret før, de skal starte på efterskolen. Derfor er der gode muligheder for at komme ind på skolen, selvom eleven i første omgang kommer på venteliste.

Det er gratis at stå på ventelisten.

Ventelisten afhænger af linje og skoleår. Via ovenstående link kan du se den overordnede status. Hvis linjen er markeret med grøn, er der stadig plads. Gul betyder at linjen lige nu er optaget, men der er stadig mulighed for at komme på venteliste. Hvis listen er markeret med rød, er ventelisten så lang at der ikke kan optages flere.

For præcis status kan du kontakte kontoret på tlf. 64 72 36 60.

Prisen for et efterskoleophold afhænger af familiens indkomst, da elevstøtten fra staten beregnes ud fra dette.

Du kan beregne opholdets pris her: glamsdalen.dk/oekonomi

Når I melder jer ind, opkræver vi et indmeldelsesgebyr på kr. 1000, som skal betales senest 8 dage efter, at vi har bekræftet pladsen. Hvis I melder fra, så tilbagebetales beløbet ikke.

Det koster ikke noget at blive skrevet på skolens venteliste. Når/hvis der viser sig en plads, opkræves indmeldelsesgebyret. Når indmeldelsesgebyr er betalt, er I sikret en plads på skolen.

Den fedeste besøgsdag er Efterskolernes Dag. Derudover vi har en række besøgsdage i løbet af året, hvor vi åbner dørene med rundvisning, oplæg og mulighed for at snakke med Team GIE.

Datoer og tilmelding finder du her.

Besøg følgende side, vælg den ønskede årgang og udfyld formularen: glamsdalen.dk/meld-dig-ind

I hører fra os i løbet af nogle dage.

Dansk, matematik, engelsk, idrætslinje og valgfag. Desuden er der ”efterskoletid” hver dag, som kan være samling, rengøring, husmøde eller fællessang. Tysk og fysik kan vælges som valgfag.

Alle elever har undervisning til 15.15 hver dag, hertil nogle dage til kl. 17.00.

Der er gode muligheder for at prøve nye ting af og blive udfordret både bogligt, kreativt eller idrætsrelateret. Et valgfag har du i tre perioder af cirka otte uger, og du har to forskellige valgfag ad gangen. På nuværende tidspunkt skifter vi valgfag efter efterårsferien og efter vinterferien.

Læs mere om vores valgfag her.

Kontakt os

Hvis du ikke kunne finde svar er du selvfølgelig mere end velkommen til at ringe os op eller skrive til os på: